Klastorp - Essinge skolor Informerar

Bästa föräldrar!

Alla hjärtans dag – en TEA dag

Vecka 7 kallar vi för vänliga veckan. Det kommer att bli lite olika aktiviteter och förhoppningsvis får eleverna nya kompisar. Den 14 februari, alla hjärtans dag, samlas elever och personal i tvärgrupper. Allt avslutas med samling runt flaggstången då vi tillsammans sjunger "Att gilla varann".

TEA = Tillhörighet, Engagemang och Allas lika värde.

When you are lärare

Den 1 februari spelades ett poddradioprogram in på Klastorpsskolan. Det är en del av utbildningsförvaltningens satsning When you are lärare som även består av filmer och annat spännande och som pågår under hela våren. Värd för podden är Anna Brandberg som är lärare hos oss och övriga medverkande är lärare och skolledare från andra skolor i Stockholm. Mer information om projektet finns på whenyouarelärare.se.

Nya medarbetare

Genom lågstadiesatsningen har våra skolor fått möjlighet att anställa Christina Ax som kommer att vara ett lärarstöd ute i klasserna. Christina börjar den 20 februari.

Klastorpsskolan får en ny specialpedagog efter Marina Sandell. Pia Wass börjar 20 april. Ny biträdande rektor efter Anna Fahlin blir Linda Ahlström som börjar 3 april. Vi tackar Marina och Anna för fint arbete och hälsar våra nya medarbetare välkomna och ser fram emot ett gott samarbete.

Skolwebb o frånvarohantering

Stockholms skolwebb ska användas till skriftliga omdömen, IUP, betyg, frånvarohantering och information. Vårdnadshavare kan med BankID logga in på skolwebben och har då tillgång till alla uppgifter som rör deras barn.

All frånvaroregistrering skall göras i skolwebben.

Vi vet att många redan gör frånvaroanmälan enligt denna rutin – målsättningen är att alla vårdnadshavare ska göra detta.

Tack på förhand!!

Skolans IKT-arbete (Information Kommunikation Teknik)

Jonny Rönn, skolans IKT-samordnare deltog vi föräldraråd på Klastorp och Essingen och berättade enhetens IKT arbete:

Skolan har inrättat en IT-grupp som leds av Jonny. I samverkan med IKT-enheten på utbildningsförvaltningen har vi gjort en utvecklingsplan på två år för Klastorp-Essinge skolor. Vi arbetar för att öka vår digitala utrustning, målsättningen är att vi på sikt ska kunna erbjuda en till en, både till personal och till elever.

Vi har haft väldigt långsamma nätverk på både Klastorpsskolan och Essingeskolan. Med start den här veckan kommer alla accesspunkter att bytas ut på båda skolorna. Vi kommer dessutom att utöka med flera accesspunkter, från vartannat klassrum till varje klassrum, allt för att det ska bli bättre uppkoppling. Vi kommer även att installera flera nätverksuttag.

När det gäller utrustning så har staden en ny upphandling på gång. Från 2018 blir det ett större utbud av digital utrustning. Detta innebär att vi under 2017 inte kommer att kunna göra några större beställningar.

Skolledningen

"Klastorp-Essinge skolor informerar" utkommer ungefär en gång i månaden med mera övergripande information från skolledningen. Övrig information får ni föräldrar direkt av arbetslagen/klasserna. Detta informationsblad publiceras genom skolwebben och på skolans hemsida.

KALENDARIUM

2017 Vårterminen