Anmälan av fritidsplats för blivande elever i förskoleklass

Gällande anmälan av fritidsplats för blivande elever i förskoleklass

Under vecka 22-23 kommer det att skickas ut ett sms/mejl till er vårdnadshavare där ni uppmanas att tacka ja eller nej (till en fritidsplats) via e-tjänsten ”Min barnomsorg”. Tanken är att ni fortsättningsvis ska använda ”Min barnomsorg” för att t.ex. meddela inkomstförändringar eller säga upp plats. Mejl eller sms som inte kan skickas bevakas av Serviceförvaltningen som då kommer att skicka ett erbjudande med post istället.

Hälsningar skolledningen på Klastorp-Essingen skolor

Nedan finner ni den information som togs upp på ”lära känna besöket” den 23 maj

Skolstart och inskolning

• Onsdag 16/8 kl 09.00: Upprop med glassmingel på skolgården ca 1 timme. Informationsmöte för vårdnadshavare i matsalen ca kl 09.00 (ca15-20 min) samtidigt som barnen är i klassrummet. Schema, läsårsdata, tider för fritids, frånvaroanmälan m.m. kommer att delas ut.
  • Torsdag 17/8 kl 08.30-12.30: Halvdag med lunch. Hämtning utanför klassrummet.
  • Fredag 18/8 kl 08.30-12.30: Halvdag med lunch. Hämtning utanför klassrummet.
  • Måndag 21/8 kl 08.30-14.30: Heldag med lunch och mellanmål. Hämtning utanför klassrummet.

Under vecka 34 (22/8-25/8) rekommenderar vi kortare dagar på fritids om möjligt.

Bra att veta:

• Alla elever kommer att ha samma starttid på morgonen.
  • På onsdagar börjar alla elever kl 09.15.
  • Föräldramöte tisdag 29/8.
  • Öppning-/stängningsfritids är mellan kl 07-08 samt kl 17-18.

Skolan är indelad i arbetslag:

• FA/1A övre paviljongen
  • FB/1B nedre paviljongen
  • FC/1C huvudbyggnaden
  • åk 2 huvudbyggnaden, 1 trp
  • åk 3 huvudbyggnaden, 1 trp. Fritids på Piloten

Träna på inför läsåret 17/18

• toalettbesök
  • skala potatis
  • klara knyta skor
  • bre smögås själv
  • äta med kniv och gaffel