För elever

På Stockholms skolor använder vi det digitala verktyget Skolwebben. Är du elev loggar du in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och är du förälder loggar du in med e-legitimation eller bank-id. Då kan du se frånvaro, din/ditt barns utveckling, schema och annat.

Min/Ditt barns utveckling: Du kan se planeringar på det aktuella arbetsområdet, bedömningar i arbetsområden som är avslutade, skriftliga omdömen samt framåtsyftande planeringar som skrivs på utvecklingssamtal.

Boka utvecklingssamtal: Välj tider som läraren har lagt ut.

Frånvaro: Se vilka dagar ditt barn varit frånvarande.

Kalender: Se schemat.

Kontakt: Kontakta läraren via mail eller meddelande.

Frånvaroanmälan

Då vi nu fått nya rutiner för frånvaroanmälan anmäler du nu direkt in i skolwebben på följande sätt:

alternativ 1: logga in i skolwebben och anmäl ditt barn.

alternativ 2: anmäl ditt barn via sms (se guiden nedan)

alternativ 3: ladda ner "anmäl frånvaro" appen (se guiden nedan)

Hur du gör finns beskrivet i följande guide:

För att kunna använda sms och frånvaro appen är det nödvändigt att du som vårdnadshavare har loggat in i skolwebben en gång med bank-id eller e-legitimation och registrerat ditt mobiltelefonnummer. Detta kan endast du göra.
Webbadress till skolwebben är: www.skolwebb.stockholm.se
För support till detta ring: : 08-508 00 508 eller maila  e-support@stockholm.se
Viktigt är också att du anmäler frånvaro senast kl. 8.00 varje dag. Detta gör att barnens lärare kan se om ditt barn är frånvarande direkt i sin dator på morgonen och morgonrutinen på skolan förenklas.